Συστατικά:
.1 1/2 κιλό φιρίκια (μήλα μικρά)
.5 ποτήρια του νερού ζάχαρη
.1 1/2 ποτήρι του νερού,νερό
.λίγα ασπρισμένα αμύγδαλα
.1 βανίλια
Εκτέλεση:
-Καθαρίζουμε τα μηλαράκια από την φλούδα τους και βγάζουμε από την μέση τα κουκούτσια.
-Στην θέση τους βάζουμε από ένα αμύγδαλο
-Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τα παραπάνω υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά έως ότου δέσει το γλυκό.
-Όταν κρυώσει ,τα βάζουμε σε βαζάκια.
.1 1/2 κιλό φιρίκια (μήλα μικρά)
.5 ποτήρια του νερού ζάχαρη
.1 1/2 ποτήρι του νερού,νερό
.λίγα ασπρισμένα αμύγδαλα
.1 βανίλια
Εκτέλεση:
-Καθαρίζουμε τα μηλαράκια από την φλούδα τους και βγάζουμε από την μέση τα κουκούτσια.
-Στην θέση τους βάζουμε από ένα αμύγδαλο
-Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τα παραπάνω υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά έως ότου δέσει το γλυκό.
-Όταν κρυώσει ,τα βάζουμε σε βαζάκια.