Ροή

Γλυκές Κρέπες Με Αχλάδια

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Συστατικά:

----για τις κρέπες

125 γραμ αλεύρι
1 τεμ αυγό
250 ml γάλα
25 γραμ βούτυρο; λειωμένο
αλάτι
----για τη γέμιση

3-4 τεμ αχλάδια; καθαρισμένα
2 1/2 φλυτζάνια νερό
3 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά χυμό από λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλλα


Εκτέλεση:

Χτυπάτε στο μίξερ ή στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τις κρέπες καί αφήνετε το
μείγμα για μισή ώρα. Ζεσταίνετε την κρεπιέρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι
αλειμμένο με λίγο βούτυρο καί ψήνετε έξι μέτριες κρέπες. Βάζετε σε ένα
κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη καί το μέλι. Μόλις πάρουν βράση προσθέτετε
τα αχλάδια, τον χυμό λεμονιού ή την κανέλα. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν ώσπου
να μαλακώσουν τα αχλάδια -για 10'-15' περίπου. Τα βγάζετε με τρυπητή
κουτάλα καί τα κόβετε σε κομμάτια. Αν χρειαστεί, βράζετε λίγο περισσότερο
το σιρόπι ώσπου να «δέσει» ελαφρώς. Σερβίρετε τις κρέπες στα πιάτα καί από
πάνω τοποθετείτε τα ψιλοκομμένα αχλάδια. Περιχύνετε με το σιρόπι.
Προαιρετικά βάζετε λίγη σαντιγί ή παγωτό.
 
Top Bottom