ΥΛΙΚΑ
300γρ.φοντάν(βανίλια υποβρίχιο)
200γρ.γλυκόζη
200γρ.λευκή σοκολάτα
ή 200γρ.σοκολάτα γάλακτος
ή 160γρ.κουβερτούρα 55%τεμαχισμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το φοντάν και τη γλυκόζη σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά εώς ότου γίνει καραμέλα.
Όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 155 βαθμούς αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας γρήγορα.Με μια κουτάλα παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και σχηματίζουμε κύκλους πάνω σε λαδόκολλα.Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μικρές στρογγυλές φόρμες σιλικόνης για να δώσουμε καλύτερο σχήμα στα γλειφιτζούρια και να ξεφορμαριστούν εύκολα.Όταν κρυώσουν,φτιάχνουμε μια μικρή δόση καραμέλας με τον ίδιο τρόπο βουτάμε σε αυτήν τις άκρες από μικρά ξύλινα καλαμάκια και τα κολλάμε πάνω στα γλειφιτζούρια.
300γρ.φοντάν(βανίλια υποβρίχιο)
200γρ.γλυκόζη
200γρ.λευκή σοκολάτα
ή 200γρ.σοκολάτα γάλακτος
ή 160γρ.κουβερτούρα 55%τεμαχισμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το φοντάν και τη γλυκόζη σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά εώς ότου γίνει καραμέλα.
Όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 155 βαθμούς αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας γρήγορα.Με μια κουτάλα παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και σχηματίζουμε κύκλους πάνω σε λαδόκολλα.Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μικρές στρογγυλές φόρμες σιλικόνης για να δώσουμε καλύτερο σχήμα στα γλειφιτζούρια και να ξεφορμαριστούν εύκολα.Όταν κρυώσουν,φτιάχνουμε μια μικρή δόση καραμέλας με τον ίδιο τρόπο βουτάμε σε αυτήν τις άκρες από μικρά ξύλινα καλαμάκια και τα κολλάμε πάνω στα γλειφιτζούρια.