Areti
VIP μέλος
Γιουβέτσι στο φούρνο με αρνί ή μοσχάρι από την Κεφαλονιά
Υλικά:
1 κιλό κρέας κομμένο σε μερίδες
1 πακέτο κριθάρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 νεροπότηρα λευκό κρασί
μισό νεροπότηρο συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
λάδι, αλατοπίπερο, ρίγανη
1 κιλό κρέας κομμένο σε μερίδες
1 πακέτο κριθάρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 νεροπότηρα λευκό κρασί
μισό νεροπότηρο συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
λάδι, αλατοπίπερο, ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κρέας και αλατοπιπερώνουμε.
Το βάζουμε σε γάστρα ή πυρέξ με το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το κρασί και το λάδι.
Καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει για τουλάχιστον 45? σε μέτριο φούρνο.
Κατόπιν, προσθέτουμε το κριθάρι με άλλο ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει όλο το φαγητό μαζί για περίπου 15? ώστε να απορροφήσει το νερό.
Προσέχουμε όμως να μη στεγνώσει το φαγητό και ρίχνουμε, αν χρειαστεί, ένα ποτήρι νερό ακόμα.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό