υλικά
* 1 1/2 κιλό ψαχνό κρέας κομμένο σε κομματάκια(μοσχάρι και χοιρινό)
* 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 3 1/2 κουταλιές βούτυρο
* 1/2 κιλό κριθαράκι
* 800 γρ. κάστανα
* μπαχάρι
* κύμινο
* αλάτι
* πιπέρι
ετοιμασία
1. ψήνουμε τα κάστανα και τα καθαρίζουμε.
2. αναμειγνύουμε το κρέας, τα κάστανα, το κρεμμύδι, το μπαχάρι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα πήλινο σκεύος.
3. βάζουμε ένα ταψί πάνω από το πήλινο σκεύος, αναποδογυρίζουμε προσεκτικά ώστε να μην φύγουν τα υλικά (το ταψί να είναι μεγαλύτερο) και τοποθετούμε ένα βάρος πάνω από το πήλινο σκεύος.
4. ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό στο ταψί και ψήνουμε το φαγητό μας στους 250°c για 2 1/2 ώρες (αν χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο ζεστό νερό).
5. σοτάρουμε με το βούτυρο το κριθαράκι, το ρίχνουμε στο ταψί, προσθέτουμε αλάτι και ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί μέχρι να γίνει το κριθαράκι.
6. οταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, αφαιρούμε το πήλινο σκεύος και σερβίρουμε.
* 1 1/2 κιλό ψαχνό κρέας κομμένο σε κομματάκια(μοσχάρι και χοιρινό)
* 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 3 1/2 κουταλιές βούτυρο
* 1/2 κιλό κριθαράκι
* 800 γρ. κάστανα
* μπαχάρι
* κύμινο
* αλάτι
* πιπέρι
ετοιμασία
1. ψήνουμε τα κάστανα και τα καθαρίζουμε.
2. αναμειγνύουμε το κρέας, τα κάστανα, το κρεμμύδι, το μπαχάρι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα πήλινο σκεύος.
3. βάζουμε ένα ταψί πάνω από το πήλινο σκεύος, αναποδογυρίζουμε προσεκτικά ώστε να μην φύγουν τα υλικά (το ταψί να είναι μεγαλύτερο) και τοποθετούμε ένα βάρος πάνω από το πήλινο σκεύος.
4. ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό στο ταψί και ψήνουμε το φαγητό μας στους 250°c για 2 1/2 ώρες (αν χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο ζεστό νερό).
5. σοτάρουμε με το βούτυρο το κριθαράκι, το ρίχνουμε στο ταψί, προσθέτουμε αλάτι και ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί μέχρι να γίνει το κριθαράκι.
6. οταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, αφαιρούμε το πήλινο σκεύος και σερβίρουμε.