Ροή

Γιουβαρλάκια Κοκκινιστά

Nana

Member
Joined
4 July 2010
Μηνύματα
166
Βαθμολογία
0
Points
16
Location
Germany
Υλικά (για 4 άτομα):

500γρ μοσχαρίσιος κιμάς από σπάλα
2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο(κρατάμε τα κοτσάνια)
2 κ.τ.σ ρύζι γλασέ
1 αβγό
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερού χυμό ντομάτας
2 καρότα κομμένα σε ζαράκια
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά και το μισό ελαιόλαδο εκτός από το καρότο και τον χυμό ντομάτας. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και στρώνουμε τα κοτσάνια από το μαϊντανό και τα καρότα στον πάτο. Πλάθουμε το μίγμα του κιμά σε γιουβαρλάκια, τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό να τα
σκεπάσει. Κλείνουμε με καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά ανακατεύοντας που και που κουνώντας την κατσαρόλα από τα χερούλια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και συνεχίζουμε το βράσιμο
για άλλα 10-15 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα πασπαλίζοντας με μαϊντανό.
 
Top Bottom