υλικά
-1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
-1/2 ποτήρι λάδι
-1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
-2 καρότα σε ροδέλες
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
-5 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
-αλάτι
-πιπέρι
προετοιμασία
βάζουμε τα φασόλια από βραδύς στο νερό. την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα. σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι.ρίχνουμε την ντομάτα τα καρότα,το σέλινο,τον μαϊντανό,αλάτι,πιπέρι και δύο ποτήρια νερό και το αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να δέσει ελαφρά .όταν γίνουν και τα φασόλια τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σ? ένα ταψί και από πάνω περιχύνουμε την σάλτσα.ψήνουμε σε μέτριο φούρνο(180 οc) για μισή ώρα περίπου.
-1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
-1/2 ποτήρι λάδι
-1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
-2 καρότα σε ροδέλες
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
-5 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
-αλάτι
-πιπέρι
προετοιμασία
βάζουμε τα φασόλια από βραδύς στο νερό. την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα. σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι.ρίχνουμε την ντομάτα τα καρότα,το σέλινο,τον μαϊντανό,αλάτι,πιπέρι και δύο ποτήρια νερό και το αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να δέσει ελαφρά .όταν γίνουν και τα φασόλια τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σ? ένα ταψί και από πάνω περιχύνουμε την σάλτσα.ψήνουμε σε μέτριο φούρνο(180 οc) για μισή ώρα περίπου.