Ροή

Γερμανικά ρολά μοσχαριού Rouladen

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
55
Location
Rhodos,Larissa
Γερμανικά ρολά μοσχαριού Rouladen

beefroulade_400.jpg


Μία συνταγή που μόνο η μυρωδιά της αναστατώνει τις αισθήσεις. Ελπίζω να το απολαύσετε!

Υλικά

* 2 κρεμμύδια , 1 κομμένο σε λεπτές φέτες και ένα ψιλοκομμένο
* 3 μεσαία αγγουράκια πίκλες με άνηθο κομμένα σε φέτες κατά μήκος
* 6 κομμάτια μοσχαριού από τα πλευρά περίπου 180γρ. το κάθε ένα
* Αλάτι / πιπέρι
* 3 κ.γ γερμανικής Μουστάρδας
* 12 φέτες καπνιστό μπέικον
* 1-2 κ.σ λάδι
* 1 κ.σ πάστα ντομάτας
* 2-3 κ.γ ζωμός βοδινού
* 2 κ.σ αλεύρι

Εκτέλεση

Θα χρειαστούμε επίσης σπάγκο ή τις ειδικές βελόνες για να κρατήσουμε τα ρολά στη θέση τους.

Πατάμε με τα χέρια μας τα κομμάτια κρέατος για να τα πλατύνουμε. Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με το αλάτι και το πιπέρι. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, απλώνουμε τη μουστάρδα στη μια πλευρά του κρέατος. Απλώνουμε μερικές φέτες κρεμμυδιών, ένα-δύο φέτες μπέικον και ορισμένες από τις φέτες αγγουριού για κάθε ένα ρολό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει αρκετό χώρο γύρω από τις άκρες του κρέατος. Από τη μικρότερη πλευρά, τυλίγουμε το κρέας καλά σε ρολό. Χρησιμοποιούμε το σπάγκο ή τις βελόνες για να κρατήσουμε τα ρολά στη θέση τους. Σε αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε τα ρολά από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφαιρούμε και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γίνει διαφανές. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και αφήνουμε να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε περίπου ? του λίτρου νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε το ζωμό και στη συνέχεια τοποθετούμε τα ρολά πάλι στο σκεύος. Αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα για τουλάχιστον 1 ½ ώρα. Αφαιρούμε τα ρολά τα διατηρούμε ζεστά. Σε 4-6 κ.σ νερό ρίχνουμε το αλεύρι και δημιουργούμε ένα μείγμα. Προσθέτουμε το μείγμα στο σκεύος και το φέρνουμε σε βρασμό. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε το κρέας στη σάλτσα και αφήνουμε να απορροφήσουν τη σάλτσα για λίγα λεπτά.

Σερβίρουμε με βραστές πατάτες, μαϊντανό, κόκκινο λάχανο και μήλα.
 
Top Bottom