Areti
VIP μέλος
Υλικα
15 ντομάτες
10 κ.σ. ρύζι καρολίνα
3 μεγάλα κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
μια χούφτα δυόσμο
2 κολοκυθάκια
1 ½ φλ. ελαιόλαδο
λίγη ζάχαρη
λίγο αλάτι
Εκτελεση
Κόβουμε το καπάκι από τις ντομάτες και με κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό τους. Τις αφήνουμε να σταθούν ανάποδα μέχρι να τελειώσουμε όλες τις ντομάτες. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό τους με λίγη ζάχαρη.
Σε μια λεκανίτσα ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά καθώς και την ψίχα της ντομάτας. Προσθέτουμε το ρύζι, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τις ντομάτες και τις βάζουμε σε ταψάκι με το καπάκι προς τα κάτω. Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι και προσθέτουμε στο ταψί μισό ποτήρι νερό. Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 190 βαθμούς.