Ροή

Γεμιστές ντομάτες με μανιτάρια

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
υλικά

* 6 ντομάτες
* 200 γρ. μανιτάρια
* 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 100 γρ, ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια
* 50 γρ. βούτυρο
* χυμό ενός λεμονιού
* 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
* 2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
* 2 κουταλιές ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
* 1/2 κούπα άσπρο κρασί αρετσίνωτο
* 1 κούπα ζωμό κρέατος (ή κύβο)
* μαϊντανό ψιλοκομμένο
* λάδι
* αλάτι
* πιπέρι



ετοιμασία

1. πλένουμε τις ντομάτες, τις αδειάζουμε και ρίχνουμε μέσα αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι.
2. ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε μέσα στον χυμό του λεμονιού.
3. σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές λάδι και 30 γρ. βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
4. στραγγίζουμε τα μανιτάρια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε τα σκόρδα, το αλάτι, το πιπέρι και τσιγαρίζουμε για άλλα 4 λεπτά περίπου και σβήνουμε με το κρασί.
5. στην συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό και τον ντοματοπελτέ και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να γίνουν τα μανιτάρια.
6. μόλις βράσουν τα μανιτάρια προσθέτουμε την παρμεζάνα, το ζαμπόν, την φρυγανιά και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά.
7. μόλις η γέμισή μας γίνει χλιαρή, γεμίζουμε τις ντομάτες, τις βάζουμε σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με λάδι, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο (κομμένο σε κομματάκια) και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 180°c.
 
Top Bottom