Areti
VIP μέλος
Γεμιστά Ανάφης
Φύλλο (αλεύρι, λάδι, ξύδι, αλάτι)
Γέμιση: 10 φλυτζάνια σουσάμι,
5 φλυτζάνια φρυγανιά
Κανελλογαρύφαλλα αρκετά
Μοσχοκάρυδο
Πορτοκάλι τριμμένο
5 φλυτζάνια φρυγανιά
Κανελλογαρύφαλλα αρκετά
Μοσχοκάρυδο
Πορτοκάλι τριμμένο
Σιρόπι: 8 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
4 φλυτζάνια μέλι
4 φλυτζάνια νερό
4 φλυτζάνια μέλι
Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε το σουσάμι αρκετά. Μετά το κοπανάμε σε γουδί. Προσθέτουμε στο σουσάμι την τριμμένη φρυγανιά, τα κανελλογαρύφαλλα, το μοσχοκάρυδο και το πορτοκάλι. Βράζουμε το σιρόπι για λίγο και όταν κρυώσει ελαφρά προσθέτουμε το μίγμα του σουσαμιού και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε ένα βράδυ. Ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε στρογγυλά διαμέτρου 10 εκ. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε στα δύο. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Όταν κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
Καβουρδίζουμε το σουσάμι αρκετά. Μετά το κοπανάμε σε γουδί. Προσθέτουμε στο σουσάμι την τριμμένη φρυγανιά, τα κανελλογαρύφαλλα, το μοσχοκάρυδο και το πορτοκάλι. Βράζουμε το σιρόπι για λίγο και όταν κρυώσει ελαφρά προσθέτουμε το μίγμα του σουσαμιού και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε ένα βράδυ. Ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε στρογγυλά διαμέτρου 10 εκ. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε στα δύο. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Όταν κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη