Ροή

Γεμιστά Ανάφης

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
55
Location
Rhodos,Larissa
Γεμιστά Ανάφης

Φύλλο (αλεύρι, λάδι, ξύδι, αλάτι)

Γέμιση: 10 φλυτζάνια σουσάμι,
5 φλυτζάνια φρυγανιά
Κανελλογαρύφαλλα αρκετά
Μοσχοκάρυδο
Πορτοκάλι τριμμένο

Σιρόπι: 8 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
4 φλυτζάνια μέλι


Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε το σουσάμι αρκετά. Μετά το κοπανάμε σε γουδί. Προσθέτουμε στο σουσάμι την τριμμένη φρυγανιά, τα κανελλογαρύφαλλα, το μοσχοκάρυδο και το πορτοκάλι. Βράζουμε το σιρόπι για λίγο και όταν κρυώσει ελαφρά προσθέτουμε το μίγμα του σουσαμιού και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε ένα βράδυ. Ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε στρογγυλά διαμέτρου 10 εκ. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε στα δύο. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Όταν κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
 
Top Bottom