Υλικά
* 1 κιλό γαύρος
* Αμπελόφυλλα
* Μπόλικο λεμόνι
* Αλάτι
* Πιπέρι
* Ρίγανη (προαιρετικά)
* 1 κουταλιά λάδι
Ετοιμασία
1. Καθαρίζουμε τον γαύρο, τον πλένουμε, τον αλατίζουμε (ρίχνουμε την ρίγανη) και τυλίγουμε κάθε ψάρι με ένα αμπελόφυλλο.
2. Βάζουμε τα ψάρια σε ένα ταψί, πολύ κοντά το ένα με το άλλο, ρίχνουμε από πάνω το λεμόνι και το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
3. Ψήνουμε τα ψάρια στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου, ανεβάζουμε λίγο την φωτιά και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Είναι ένας λαχταριστός ουζο(τσιπουρο)μεζές.
* 1 κιλό γαύρος
* Αμπελόφυλλα
* Μπόλικο λεμόνι
* Αλάτι
* Πιπέρι
* Ρίγανη (προαιρετικά)
* 1 κουταλιά λάδι
Ετοιμασία
1. Καθαρίζουμε τον γαύρο, τον πλένουμε, τον αλατίζουμε (ρίχνουμε την ρίγανη) και τυλίγουμε κάθε ψάρι με ένα αμπελόφυλλο.
2. Βάζουμε τα ψάρια σε ένα ταψί, πολύ κοντά το ένα με το άλλο, ρίχνουμε από πάνω το λεμόνι και το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
3. Ψήνουμε τα ψάρια στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου, ανεβάζουμε λίγο την φωτιά και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Είναι ένας λαχταριστός ουζο(τσιπουρο)μεζές.