Γαύρος ψητός στο φούρνο με ντομάτα
Υλικά
1 κιλό γαύρο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
3 φρέσκες μεγάλες ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια αφαιρώντας τα εντόσθια και κεφάλια.
Τα αφήνουμε να στραγγίσουν πολύ καλά σε ένα σουρωτήρι.
Τα αλατίζουμε, τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με το σκόρδο.
Κατόπιν βάζουμε τις φέτες ντομάτας πάνω από τα ψάρια, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλατοπίπερο, ρίγανη, μαϊντανό και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Σερβίρουμε τα ψάρια ζεστά.
Υλικά
1 κιλό γαύρο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
3 φρέσκες μεγάλες ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια αφαιρώντας τα εντόσθια και κεφάλια.
Τα αφήνουμε να στραγγίσουν πολύ καλά σε ένα σουρωτήρι.
Τα αλατίζουμε, τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με το σκόρδο.
Κατόπιν βάζουμε τις φέτες ντομάτας πάνω από τα ψάρια, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλατοπίπερο, ρίγανη, μαϊντανό και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Σερβίρουμε τα ψάρια ζεστά.