Γαύρος μαρινάτος με σκόρδο
Υλικά
(για 4 άτομα)
½ κιλό γαύρος
ξύδι
1-2 κεφάλια σκόρδο
μαϊντανός
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα κεφάλια και τα εντόσθια από τος γαύρους.
Τους πλένουμε καλά και τους στραγγίζουμε.
Βάζουμε τα ψάρια σε ένα ταψάκι και τα καλύπτουμε με ξύδι.
Επειτα από 24-30 ώρες στο ψυγείο,τ α βγάζουμε και τα καθαρίζουμε από το κόκκαλο.
Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι, ανοιγμένα φιλέτα σε στρώσεις.
Πασπαλίζουμε κάθε στρώση με ψιλοκομμένο σκόρδο και μαϊντανό.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο, μέχρι να καλυφθούν όλες οι στρώσεις.
Διατηρείται στο ψυγείο.
Συμβουλή
Για να διατηρήσουμε το γαύρο περισσότερες μέρες στο ψυγείο, τον βάζουμε σε ένα δοχείο με καπάκι, που να είναι πάντα καλά κλεισμένο.
Συνήθως προσφέρεται ως μεζές ούζου.
Υλικά
(για 4 άτομα)
½ κιλό γαύρος
ξύδι
1-2 κεφάλια σκόρδο
μαϊντανός
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα κεφάλια και τα εντόσθια από τος γαύρους.
Τους πλένουμε καλά και τους στραγγίζουμε.
Βάζουμε τα ψάρια σε ένα ταψάκι και τα καλύπτουμε με ξύδι.
Επειτα από 24-30 ώρες στο ψυγείο,τ α βγάζουμε και τα καθαρίζουμε από το κόκκαλο.
Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι, ανοιγμένα φιλέτα σε στρώσεις.
Πασπαλίζουμε κάθε στρώση με ψιλοκομμένο σκόρδο και μαϊντανό.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο, μέχρι να καλυφθούν όλες οι στρώσεις.
Διατηρείται στο ψυγείο.
Συμβουλή
Για να διατηρήσουμε το γαύρο περισσότερες μέρες στο ψυγείο, τον βάζουμε σε ένα δοχείο με καπάκι, που να είναι πάντα καλά κλεισμένο.
Συνήθως προσφέρεται ως μεζές ούζου.