Γαύρος μαριναρισμένος και γαρνιρισμένος με σάλτσα ντομάτας
Υλικά
2/3 του κιλού γαύρος
χυμός 2-3 λεμονιών
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τους γαύρους από τα εντόσθια, βγάζουμε το κόκκαλο,τους πλένουμε, τους βάζουμε σε ένα μπολ και τους περιχύνουμε με το λεμόνι.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και σε 24 ώρες είναι έτοιμοι.
Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας
1 κιλό ώριμες ντομάτες
3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
½ φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 μικρό λεμόνι κομμένο σε 8 φέτες
Εκτέλεση
Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο.
Ρίχνουμε την ντομάτα,τη σοτάρουμε , προσθέτουμε τις φέτες του λεμονιού και την αφήνουμε να βράσει. Στο τέλος βάζουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Η συνταγή αυτή είναι κατάλληλος μεζές για ούζο.
Υλικά
2/3 του κιλού γαύρος
χυμός 2-3 λεμονιών
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τους γαύρους από τα εντόσθια, βγάζουμε το κόκκαλο,τους πλένουμε, τους βάζουμε σε ένα μπολ και τους περιχύνουμε με το λεμόνι.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και σε 24 ώρες είναι έτοιμοι.
Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας
1 κιλό ώριμες ντομάτες
3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
½ φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 μικρό λεμόνι κομμένο σε 8 φέτες
Εκτέλεση
Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο.
Ρίχνουμε την ντομάτα,τη σοτάρουμε , προσθέτουμε τις φέτες του λεμονιού και την αφήνουμε να βράσει. Στο τέλος βάζουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Η συνταγή αυτή είναι κατάλληλος μεζές για ούζο.