Γαρίδες με μανιτάρια και ντομάτα
Υλικά
½ κιλό γαρίδες
½ κούπας ελαιόλαδο
200 γρ. βούτυρο
5-6 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
9-10 φρέσκα μανιτάρια
2 ποτήρια λευκό κρασί
1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
400 γρ. σκληρή φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Ρίχνουμε τις γαρίδες, τις σοτάρουμε 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, βάζουμε τα μανιτάρια, τα αχνίζουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα ντοματάκια και τη φρέσκια ντομάτα.
Αφήνουμε την ντομάτα να σοταριστεί για 5 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι,λίγο νερό και βράζουμε το φαγητό, μέχρι να ψηθεί.
Ένα δύο λεπτά πριν αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε τη φέτα, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Υλικά
½ κιλό γαρίδες
½ κούπας ελαιόλαδο
200 γρ. βούτυρο
5-6 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
9-10 φρέσκα μανιτάρια
2 ποτήρια λευκό κρασί
1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
400 γρ. σκληρή φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Ρίχνουμε τις γαρίδες, τις σοτάρουμε 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, βάζουμε τα μανιτάρια, τα αχνίζουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα ντοματάκια και τη φρέσκια ντομάτα.
Αφήνουμε την ντομάτα να σοταριστεί για 5 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι,λίγο νερό και βράζουμε το φαγητό, μέχρι να ψηθεί.
Ένα δύο λεπτά πριν αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε τη φέτα, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.