Ροή

Γαλοπούλα με χυμό πορτοκαλιού

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Γαλοπούλα με χυμό πορτοκαλιού

Υλικά

1 μεγάλο μπούτι γαλοπούλας ή 1 κομμάτι στήθος του ενός κιλού
1 γεμάτη κουταλιά σούπας μέλι
χυμό τριών πορτοκαλιών
1 φακελλάκι μαύρο τσάι
1μικρό ξερό κρεμμύδι
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ για να δέσουμε τη σάλτσα ή και περισσότερες κουταλιές ανάλογα με το ζωμό που έχουμε
½ φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
συνδυασμός πιπεριών (μαύρο, κόκκινο, πράσινο)

Γαρνίρουμε με ρύζι ή με μπλιγούρι μέσα στο οποίο βάζουμε 1/3 του γλυτζανιού του τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα, κομμένα στα τρία και καβουρντισμένα.

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε γαλοπούλα. Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Όταν σοταρισθεί ή γαλοπούλα τη βάζουμε στην κατσαρόλα με το σοταρισμένο κρεμμύδι και σβήνουνε το φαγητό με το χυμό των πορτοκαλιών.
Κατόπιν βάζουμε το μέλι, τα πιπέρια και το περιεχόμενο του φακέλλου του τσαγιού, αφού προηγουμένως το ανοίξουμε και ρίξουμε το περιεχόμενο του στην κατσαρόλα.
Αφήνουμε να ψηθεί το κρέας και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Δένουμε το ζωμό με το κορν φλάουρ, κόβουμε το κρέας σε μερίδες και σερβίρουμε με ρύζι ή μπιγούρι.
 
Top Bottom