Ροή

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
images.jpg


Συστατικά


1 λίτρο γάλα πλήρες
3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
2 ποτήρια ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
Άχνη και κανέλα

Οδηγίες

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα
2. Μόλις ζεσταθεί πολύ καλά ρίχνουμε από ψηλά λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.
3. Στην συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη, το βούτυρο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
4. Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα και προσθέτουμε χτυπημένα τα αυγά.
5. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα την κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια (περίπου 45 λεπτά).
6. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κανέλα και ζάχαρη άχνη



Πληροφορία
Μπορούμε να προσθέσουμε πριν τα αυγά ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και τον αντίστοιχο χυμό τους.
 

Maria33

New member
Joined
18 July 2011
Μηνύματα
162
Βαθμολογία
0
Points
0
νοστιμότατη η αγαπημένη μου,μου θυμίζει παλιά όταν την έτρωγα από την γιαγιά μου λίγο διαφορετική μονο
 
Top Bottom