Κόψτε ένα λεμόνι ή πορτοκάλι σε φέτες
Βάλτε σε κατσαρολάκι 2 φλιτζάνια (300 ml) νερό(αν γίνεται απεσταγμένο)
Προσθέστε το κομμένο λεμόνι ή πορτοκάλι μαζί με τη φλούδα
Αφήστε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να έχει «πιει» το μισό
Περάστε από λεπτό σουρωτήρι, ή φίλτρο καφέ, ή φανελένιο ύφασμα
Βάλτε σε μπουκαλάκι με ψεκαστήρα
Αφήστε να κρυώσει/στεγνώσει. Αν ψεκάζοντας λίγο στο χέρι το αισθανθείτε να «κολλάει» προσθέστε λίγο νερό
Αν θέλετε να διατηρηθεί, προσθέστε 56 γρ (2 κ.σ.) οινόπνευμα εντριβής, ή βάλτε το στο ψυγείο που μπορεί να διατηρηθεί για δύο εβδομάδες
Η λακ είναι έτοιμη!
Αν χρησιμοποιήσετε λεμόνι, η λακ που θα φτιάξετε θα «κολλάει» λιγότερο.
Αν χρησιμοποιήσετε πορτοκάλι, η λακ που θα φτιάξετε θα είναι πιο δυνατή και θα κρατάει τα μαλλιά περισσότερο.
Αντί για οινόπνευμα μπορείτε να βάλετε βότκα.