Ροή

Φθινοπωρινά φρούτα στη λαδόκολλα με γιαούρτι και μέλι

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
55
Location
Rhodos,Larissa
Υλικά για 1 πιάτο:

2 σύκα
1 νεκταρίνι
1 βανίλια
10 ρώγες από σταφύλι
2 σπόρους κάρδαμο
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 κ.γ ακατέργαστη ζάχαρη
1 κ.γ μέλι
Χυμό από ½ πορτοκάλι
50 gr στραγγιστό γιαούρτι





Εκτέλεση:
Πλένουμε τα φρούτα και κόβουμε τα σύκα σε 4 κομμάτια το καθένα. Το ίδιο κάνουμε και με τα νεκταρίνια και τις βανίλιες αφαιρώντας μονό το κουκούτσι.
Πλένουμε τις ρώγες από το σταφύλι.
Σε μπολ μαρινάρουμε τα φρούτα με τον χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το μέλι, τον αστεροειδή γλυκάνισο και το κάρδαμο για 30 λεπτά.
Κόβουμε τη λαδόκολλα στα δυο. Τοποθετούμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο και μέσα τυλίγουμε τα μαριναρισμένα φρούτα καθώς και τα υγρά της μαινάδας κλείνοντας τη λαδόκολλα σε σχήμα καραμέλας.
Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 190 οc για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε τη λαδόκολλα σε πιάτο ανοιγμένη συνοδεύοντας με το γιαούρτι.
 
Last edited:
Top Bottom