Areti
VIP μέλος
Υλικά
500 γραμμ. φράουλες ώριμες και γερές
150 γραμμ. ζάχαρη
250 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. βότκα ή κονιάκ (προαιρετικά)
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Διαλέγουμε ώριμες και γερές, κατακόκκινες φράουλες. Τις πλένουμε πολύ καλά. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε κομμάτια μέσα σε μπολ. Τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το αλκοόλ. Τις ανακατεύουμε πολύ καλά. Τις καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε για 30΄ στο ψυγείο. Στη συνέχεια πολτοποιούμε το μείγμα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το γιαούρτι και το λεμόνι. Χτυπάμε το μείγμα στο μπλέντερ να γίνει λείο. Δοκιμάζουμε το μείγμα και αν ξινίζει προσθέτουμε λίγη ζάχαρη. (Προσωπικά μου αρέσει να μην είναι πολύ γλυκό). Αν θέλουμε πιο λεία υφή μπορούμε να σουρώσουμε το μείγμα σε ψιλή σήτα (πτοτιμώ να «σκάει» η φράουλα στο δόντι).
Τότε, αν έχουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το χτυπάμε παγώνοντάς το. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, παγώνουμε το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να κάνει σώμα, να σταθεροποιηθεί ελαφρά, και τότε το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει καλά. Ξαναπαγώνουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές αν θέλουμε το frozen yogurt να είναι πιο αφράτο.
Last edited: