RC_Andreas
Administrator
ακτινίδια
αν αγοράσουμε άγουρα (σκληρά) ακτινίδια μπορούμε να τα κρατήσουμε στο ψυγείο σας επί μήνες.
όταν θέλουμε να ωριμάσουν, τα αφήνουμε έξω από το ψυγείο έως ότου μαλακώσουν.
ακτινίδια και κρέας
για να κάνετε το κρέας πιο τρυφερό χρησιμοποιήστε ακτινίδια
αυτά τα πράσινα, ξινούτσικα χνουδωτά φρούτα.
κόψτε μερικά σε φέτες και απλώστε τες επάνω στο κρέας στο ψυγείο, που θέλετε να μαγειρέψτε την επόμενη ημέρα.
φρέσκια φρουτοσαλάτα
κρατάτε τη φρέσκια φρουτοσαλάτα σας αναλλοίωτη, ανακατεύοντάς την με λίγο μέλι
φρούτα στην κατάψυξη
για να διατηρηθούν τα φρούτα στην κατάψυξη χωρίς να χάσουν το χρώμα τους , τη γεύση τους , το άρωμα και τις βιταμίνες τους , αφού τα πλύνετε και τα σκουπίσετε , σκεπάστε τα με ζάχαρη ή βουτήξτε τα σε σιρόπι γλυκόζης και βάλτε τα σε μια ειδική σακούλα για κατάψυξη .
τρεις με τέσσερις ώρες πριν αρχίσετε να τα καταψύχετε , ρυθμίστε τον καταψύκτη στη μέγιστη ψύξη του για ένα 24ωρο , ώστε να καταψυχθούν γρήγορα .
εσπεριδοειδή
για να διατηρηθούν περισσότερο τα εσπεριδοειδή στο ψυγείο αφαιρέστε τα κοτσάνια και τα φύλλα τους, γιατί επιβαρύνουν τον καρπό στην προσπάθειά τους να κρατηθούν "ζωντανά" .
αβοκάντο ωριμο
για να ωριμάσουν πιο γρήγορα τα αβοκάντο , αρκεί να τα τυλίξετε σε χαρτί εφημερίδας και φυσικά να τα έχετε εκτός ψυγείου.
δροσερό καρπούζι
εάν θέλετε το καρπούζι σας δροσερό και δεν υπάρχει διαθέσιμο ψυγείο , ένας τρόπος είναι να το βάλετε κάτω από μια βρύση και να την αφήσετε να στάζει σταγόνα - σταγόνα για μερικές ώρες πάνω στο καρπούζι .
η εξάτμιση του νερού , που δημιουργείται στην επιφάνειά του , το ψύχει ικανοποιητικά .
φρούτα σε συσκευασίες
προτιμάτε τα φρούτα που πωλούνται σε συσκευασίες από αυτά που είναι χύμα στους πάγκους
με τη συσκευασία αποφεύγονται η τριβή μεταξύ τους και το σάπισμα και μειώνεται η επαφή με το οξυγόνο .
φρούτα
μην κόβετε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια , γιατί η βιταμίνη c οξειδώνεται και καταστρέφεται τάχιστα με το οξυγόνο του αέρα .
αποξηραμένα βερίκοκα
αποξηράνετε μερικά βερίκοκα με την εξής διαδικασία :
βγάζετε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα και τα αφήνετε για λίγο σε ένα δοχείο , στο οποίο έχετε ρίξει νερό και λεμόνι ή ξινό .
τα απλώνετε σε ένα δίσκο και τα αφήνετε για 4-5 ώρες σε πολύ δυνατό ήλιο ( μπορείτε να τα βάλετε στο φούρνο για 7-8 ώρες , στους 100 βαθμούς κέλσιου ) . μέχρι να ξεραθούν τελείως , τα εκθέτετε σε λιγότερο δυνατό ήλιο φροντίζοντας η ξήρανσή τους να γίνει ομαλά .
διατήρηση μήλων
τα μήλα διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο και όχι σε θερμοκρασία δωματίου .
στο ψυγείο διατηρούν τη γεύση τους , ενώ έξω από αυτό συνεχίζουν να ωριμάζουν και να χάνουν τη δροσιά τους .
τα μήλα , επίσης , διατηρούνται περισσότερο αν δεν ακουμπούν μεταξύ τους εκεί όπου φυλάγονται .
μήλα για γλυκό
για να μη μαυρίζουν οι φέτες στα μήλα που κόβετε για γλυκό ή κομπόστα , βάλτε τις μέσα σε χυμό λεμονιού ή τρίψτε τις με λεμόνι ...
για να μη ζαρώσει η φλούδα των μήλων , όταν τα ψήνετε ολόκληρα στο φούρνο , αλείψτε τα με λάδι ή αφαιρέστε μία λουρίδα φλούδας , γύρω γύρω στον "ισημερινό" του μήλου .
χωρισμός τροφίμων
για να μην "χαλάσουν " τα φρούτα σας και τα λαχανικά σας επειδή καθώς ωριμάζουν παράγουν αιθυλένιο φυλάξτε χωριστά ... τα βερίκοκα από τα μήλα , τα καρότα από το αβοκάντο , τις ντομάτες από τις πατάτες , τα μπρόκολα από τις μπανάνες , τα νεκταρίνια από το μαρούλι.