συστατικά:
.1 κουτί φύλλο
.2 1/2 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
.1 1/2 φλιτζάνι γαλέτα
.3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
.1 φλιτζάνι βούτυρο
.1 κουταλάκι κανέλα
.2 αυγά
.3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
.2 1/2 φλιτζάνια νερό
.1 ξυλαράκι κανέλλα
.φλούδα λεμονιού
.1 κουταλάκι χυμό
εκτέλεση:
-προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 c
-σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, την ζάχαρη, την γαλέτα τα αυγά και την κανέλλα
-παίρνετε ένα ένα φύλλο το ραντίζετε με βούτυρο και το διπλώνετε στη μέση
-βάζετε λίγη γέμιση στη μια άκρη, διπλώνετε τις άκρες προς τα μέσα να κλείσει η γέμιση και μετά ρολάρετε να κάνετε την φλογέρα
-βουτυρώνετε το ταψί και τοποθετείτε τη μία δίπλα στην άλλη, ραντίζοντας με λίγο βούτυρο και νερό
-ψήνετε για μισή ώρα περίπου
-αφήνετε να κρυώσει, σκεπάζετε και το αφήνετε 24 ώρες
-φτιάχνετε σιρόπι
-βάζετε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά
-αφήνετε να βράσει για 5-10 λεπτά
-βγάζετε τα μυρωδικά και περιχύνετε το καταίφι
.1 κουτί φύλλο
.2 1/2 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
.1 1/2 φλιτζάνι γαλέτα
.3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
.1 φλιτζάνι βούτυρο
.1 κουταλάκι κανέλα
.2 αυγά
.3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
.2 1/2 φλιτζάνια νερό
.1 ξυλαράκι κανέλλα
.φλούδα λεμονιού
.1 κουταλάκι χυμό
εκτέλεση:
-προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 c
-σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, την ζάχαρη, την γαλέτα τα αυγά και την κανέλλα
-παίρνετε ένα ένα φύλλο το ραντίζετε με βούτυρο και το διπλώνετε στη μέση
-βάζετε λίγη γέμιση στη μια άκρη, διπλώνετε τις άκρες προς τα μέσα να κλείσει η γέμιση και μετά ρολάρετε να κάνετε την φλογέρα
-βουτυρώνετε το ταψί και τοποθετείτε τη μία δίπλα στην άλλη, ραντίζοντας με λίγο βούτυρο και νερό
-ψήνετε για μισή ώρα περίπου
-αφήνετε να κρυώσει, σκεπάζετε και το αφήνετε 24 ώρες
-φτιάχνετε σιρόπι
-βάζετε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά
-αφήνετε να βράσει για 5-10 λεπτά
-βγάζετε τα μυρωδικά και περιχύνετε το καταίφι