Υλικά
8 φέτες μπέικον
4 φιλέτα μοσχαρίσια (περίπου 300 γραμμ. το ένα ή 4 εκατοστά πάχος)
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο σπάγκο ψησίματος
Γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας για το σερβίρισμα
Πουρές για το σερβίρισμα
Εκτελεση
Το μπέικον θα βοηθήσει το φιλέτο να παραμείνει ζουμερό και λιπαρό και θα το προστατέψει από το στέγνωμα, δίνοντάς του συγχρόνως απίθανη γεύση.
Σε νερό που βράζει ζεματάμε τις λωρίδες μπέικον για 4΄-5΄. Tις στραγγίζουμε και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Τυλίγουμε 2 φέτες μπέικον (σαν κορδέλα) περιμετρικά στα φιλέτα. Δένουμε σφιχτά με σπάγκο ψησίματος. Αλατοπιπερώνουμε καλά τα φιλέτα.
Αφού λαδώσουμε τη σχάρα, ακουμπάμε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε για 6΄. Τα αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε για άλλα 6΄ το ψήσιμο. Σερβίρουμε με πουρέ και γαρνίρουμε με γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας.