Φασολάδα με λαχανικά τουρσί
Υλικά
500 γρ. φασόλια πλακέ
2 ξερά κρεμμύδια
2 καρότα
3 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές
2 φλυτζάνια του τσαγιού ανάμεικτα λαχανικά τουρσί (καρότα, πράσινες ντομάτες, κουνουπίδι, πιπεριές, λάχανο)
1/3 φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα. Την επόμενη ημέρα βάζουμε σε μία κατσαρόλα 1 λίτρο νερό, ρίχνουμε μέσα τα φασόλια και τα βράζουμε χωρίς αλάτι για 45 λεπτά.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα ρίχνουμε στα φασόλια μαζί με τον ντοματοπελτέ, που τον έχουμε διαλύσει σε 3-4 κουταλιές σούπας νερό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά τουρσί, το ελαιόλαδο, το αλάτι και βράζουμε για 30 λεπτά ακόμη, ίσως και περισσότερο, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
Υλικά
500 γρ. φασόλια πλακέ
2 ξερά κρεμμύδια
2 καρότα
3 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές
2 φλυτζάνια του τσαγιού ανάμεικτα λαχανικά τουρσί (καρότα, πράσινες ντομάτες, κουνουπίδι, πιπεριές, λάχανο)
1/3 φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα. Την επόμενη ημέρα βάζουμε σε μία κατσαρόλα 1 λίτρο νερό, ρίχνουμε μέσα τα φασόλια και τα βράζουμε χωρίς αλάτι για 45 λεπτά.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα ρίχνουμε στα φασόλια μαζί με τον ντοματοπελτέ, που τον έχουμε διαλύσει σε 3-4 κουταλιές σούπας νερό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά τουρσί, το ελαιόλαδο, το αλάτι και βράζουμε για 30 λεπτά ακόμη, ίσως και περισσότερο, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.