Areti
VIP μέλος
Εύκολο παγωτό με βάφλα
Για το παγωτό (το οποίο δεν είναι πολύ παγωμένo )
* 500 γρ. κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση KRETORE που φουσκώνει αμέσως και δεν τρελλαίνεσαι στο χτύπημα!)
* 5 σοκολάτες γάλακτος
* 1 γάλα ζαχαρούχο
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε στην κατάψυξη για ένα βράδυ. Το παγωτό αυτό είναι soft γι'αυτό θέλει χρόνο να πήξει καλά.
Υλικά για βάφλες:
* 1 και 3/4 φαρινάπ
* 2 κ.γλ. μπαίκιν
* 1 βανίλια
* 1 πρέζα αλάτι
* 1 κρέμα γαλακτος 250 γρ.
* 1 φλ. τσ. γάλα
* 1/4 φλ. φρέσκο βούτυρο
* 3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι και ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί και όλα τα υγρά μαζί. Στο τέλος ενώνουμε και ενσωματώνουμε. Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για 10-15 λεπτά (εκτός ψυγείου). Βάζουμε στη συσκευή για βάφλες 31/2-4 κουταλιές της σούπας και ψήνουμε.
Μόλις γίνει η βάφλα βάζουμε 3 κουταλιές από το παγωτό που φτιάξαμε, προσθέτουμε σιρόπι αν θέλουμε (πάει πολύ το σιρόπι καραμέλα), και προσθέτουμε ξηρούς καρπούς για extra γεύση και....θερμίδες!!!!!!
Για το παγωτό (το οποίο δεν είναι πολύ παγωμένo )
* 500 γρ. κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση KRETORE που φουσκώνει αμέσως και δεν τρελλαίνεσαι στο χτύπημα!)
* 5 σοκολάτες γάλακτος
* 1 γάλα ζαχαρούχο
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε στην κατάψυξη για ένα βράδυ. Το παγωτό αυτό είναι soft γι'αυτό θέλει χρόνο να πήξει καλά.
Υλικά για βάφλες:
* 1 και 3/4 φαρινάπ
* 2 κ.γλ. μπαίκιν
* 1 βανίλια
* 1 πρέζα αλάτι
* 1 κρέμα γαλακτος 250 γρ.
* 1 φλ. τσ. γάλα
* 1/4 φλ. φρέσκο βούτυρο
* 3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι και ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί και όλα τα υγρά μαζί. Στο τέλος ενώνουμε και ενσωματώνουμε. Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για 10-15 λεπτά (εκτός ψυγείου). Βάζουμε στη συσκευή για βάφλες 31/2-4 κουταλιές της σούπας και ψήνουμε.
Μόλις γίνει η βάφλα βάζουμε 3 κουταλιές από το παγωτό που φτιάξαμε, προσθέτουμε σιρόπι αν θέλουμε (πάει πολύ το σιρόπι καραμέλα), και προσθέτουμε ξηρούς καρπούς για extra γεύση και....θερμίδες!!!!!!