Ροή

Εύκολο γλυκό με φέτες ψωμιού και κρέμα πορτοκάλι

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
πορ.jpg

Υλικα


1 μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
230 γρ. τυρί κρέμα
57 γρ. ζάχαρη
8 αυγά
675 ml. γάλα (3 φλιτζάνια)
57 γρ. βούτυρο και 1 κ.σ. για το βουτύρωμα του ταψιού
1 πορτοκάλι το ξύσμα του
βανίλια 1κ.γ.

Εκτελεση


Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ με 1κ.σ. βούτυρο.
Απλώνουμε φέτες ψωμιού στο ταψί και από πάνω βάζουμε την μισή ποσότητα από το τυρί κρέμα και την ζάχαρη. Καλύβουμε με μια στρώση φέτες ψωμιού και βάζουμε το υπόλοιπο τυρί κρέμα και την υπόλοιπη ζάχαρη. Καλύβουμε πάλι με φέτες ψωμί.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και την βανίλια. Περιχύνουμε με αυτό το μίγμα ομοιόμορφα το πυρέξ. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στο ψυγείο για όλη την νύχτα.
Για το ψήσιμο, βγάζουμε το πυρέξ μισή ώρα πριν από το ψυγείο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
Ψήνουμε το γλυκό για 45-55 λεπτά σκεπασμένο με το αλουμινόχαρτο και μετά άλλα 5 λεπτά ξεσκέπαστο, ώστε να ροδίσει η επιφάνεια.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε 5 λεπτά να ηρεμίσει, το κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε γαρνίροντας με σιρόπι της αρεσκείας μας!
Αν χρησιμοποιούμε ένα πιο ρηχό ταψί, μειώνουμε τα στρώματα ψωμιού από 3 σε 2 και το γάλα κατά 1 φλιτζάνι.
 
Top Bottom