Areti
VIP μέλος
Υλικά
1 ½ φλ.τσ. νερό
2 φλ.τσ. ζάχαρη
½ φλ.τσ. χυμός πορτοκαλιού
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κ.σ. λικέρ ή κονιάκ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
4 φλ.τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί, αφήνοντας έξω μόνο το κακάο, ενώ το αλεύρι το προσθέτουμε τελευταίο και σιγά-σιγά μέσα στο μείγμα.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, ρίχνουμε τα 2/3 από αυτό σε μια βουτυρωμένη φόρμα και ανακατεύουμε καλά το υπόλοιπο με το κακάο.
Αδειάζουμε κι αυτό στη φόρμα και κάνουμε γύρω-γύρω σχέδια με το κουταλάκι, μπλέκοντας το σκούρο με το ανοιχτόχρωμο χρώμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά και το υπέροχο κέικ μας είναι έτοιμο προς κατανάλωση.