Areti
VIP μέλος
ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ
Υλικά (45 κομμάτια)
2 ασπράδια αβγού
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (πατημένη)
1κουταλάκι εσάνς βανίλιας
1 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
1/4 φλιτζανιού φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα επιπλέον
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Ρίξτε λίγη λίγη τη ζάχαρη χτυπώντας κάθε φορά να διαλυθεί. Ρίξτε και ανακατέψτε τη βανίλια, την καρύδα και τα φιστίκια. Στρώστε με αλουμινόχαρτο ένα ταψί. Ρίξτε δύο κοφτά κουταλάκια μαρέγκας στο αλουμινόχαρτο. Συνεχίστε αφήνοντας απόσταση 3 εκ. ανάμεσα στους εργολάβους. Ψήστε σε μέτριο φούρνο περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφήστε στο ταψί να κρυώσουν. Βουτήξτε το πάνω μέρος κάθε εργολάβου στη σοκολάτα και πασπαλίστε με τα επιπλέον φιστίκια.
Υλικά (45 κομμάτια)
2 ασπράδια αβγού
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (πατημένη)
1κουταλάκι εσάνς βανίλιας
1 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
1/4 φλιτζανιού φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα επιπλέον
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Ρίξτε λίγη λίγη τη ζάχαρη χτυπώντας κάθε φορά να διαλυθεί. Ρίξτε και ανακατέψτε τη βανίλια, την καρύδα και τα φιστίκια. Στρώστε με αλουμινόχαρτο ένα ταψί. Ρίξτε δύο κοφτά κουταλάκια μαρέγκας στο αλουμινόχαρτο. Συνεχίστε αφήνοντας απόσταση 3 εκ. ανάμεσα στους εργολάβους. Ψήστε σε μέτριο φούρνο περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφήστε στο ταψί να κρυώσουν. Βουτήξτε το πάνω μέρος κάθε εργολάβου στη σοκολάτα και πασπαλίστε με τα επιπλέον φιστίκια.