τα ελιδάκια είναι μικροσκοπικές ελιές (το μέγεθός τους δεν ξεπερνά αυτό του κουκουτσιού μιας μέτριας ελιάς). μου τα έφερε δώρο μια φίλη από την κρήτη. επειδή δεν πιστεύω ότι θα τα βρείτε στο εμπόριο, κάντε την καρδιά σας πέτρα(!) και χρησιμοποιήστε ελιές σταφιδάτες, όχι πολύ αλμυρές.
υλικά
3 - 4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
1½ φλιτζάνι μπεσαμέλ μέτριας πυκνότητας
2 - 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (γραβιέρα και καπνιστό, μισό-μισό)
αλάτι και πιπέρι
2 - 3 κουταλιές καρύδια χοντροκομμένα
διαδικασία ψήστε τις μελιτζάνες στο φούρνο, αφού τις τρυπήσετε εδώ κι εκεί με το πιρούνι. Oταν μαλακώσουν, καθαρίστε τις και αφήστε την ψίχα τους για λίγο στο σουρωτήρι να στραγγίσουν τα υγρά. μετά, λιώστε τις με το πιρούνι και αλατοπιπερώστε. ανακατέψτε όλα τα υλικά, εκτός από τα καρύδια, και αφήστε το μείγμα σκεπασμένο να «ησυχάσει». λίγο πριν σερβίρετε, αδειάστε τον πουρέ σε μια πιατελίτσα, ρίξτε τα καρύδια και τριγύρω τοποθετήστε τις ελιές.
υλικά
3 - 4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
1½ φλιτζάνι μπεσαμέλ μέτριας πυκνότητας
2 - 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (γραβιέρα και καπνιστό, μισό-μισό)
αλάτι και πιπέρι
2 - 3 κουταλιές καρύδια χοντροκομμένα
διαδικασία ψήστε τις μελιτζάνες στο φούρνο, αφού τις τρυπήσετε εδώ κι εκεί με το πιρούνι. Oταν μαλακώσουν, καθαρίστε τις και αφήστε την ψίχα τους για λίγο στο σουρωτήρι να στραγγίσουν τα υγρά. μετά, λιώστε τις με το πιρούνι και αλατοπιπερώστε. ανακατέψτε όλα τα υλικά, εκτός από τα καρύδια, και αφήστε το μείγμα σκεπασμένο να «ησυχάσει». λίγο πριν σερβίρετε, αδειάστε τον πουρέ σε μια πιατελίτσα, ρίξτε τα καρύδια και τριγύρω τοποθετήστε τις ελιές.