Υλικά
2 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
4 καυτερές πιπερίτσες κομμένες σε φέτες
2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ανάμεικτα πιπέρια ολόκληρα
Πλένουμε τον βασιλικό και τον στεγνώνουμε πολύ καλά. Τον ψιλοκόβουμε. Σε αποστειρωμένο βάζο ή σε μπουκάλι με χοντρό λαιμό, ρίχνουμε το σκόρδο, τις πιπερίτσες, το βασιλικό και τα πιπέρια. Στη συνέχεια καλύπτουμε με το ελαιόλαδο και σφραγίζουμε το μπουκάλι.
Το φυλάμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, να αρωματιστεί καλά.
Για ένα μπουκαλάκι ελαιόλαδο