Υλικά
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2-3 φύλλα βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
1-2 κλαράκια δενδρολίβανο
1-2 κλαράκια ρίγανη ξερή
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το αλάτι με τα μυρωδικά σε γουδί και τα χτυπάμε ελαφρά.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά με τα βότανα μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Προσοχή δεν θέλουμε να κάψει το ελαιόλαδο, ίσα ίσα να ζεσταθεί και να απελευθερώσουν τα αρώματα τους τα βότανα.
Το περνάμε από τρυπητό και αφαιρούμε τα μυρωδικά. Το βάζουμε σε ένα μπουκάλι και διατηρείται 6 μήνες σε σκοτεινό μέρος.