Areti
VIP μέλος
Υλικά
1 κουτί γάλα εβαπορέ
250 ml γάλα φρέσκο.
1 κούπα ζάχαρη (Εαν σας αρέσει πολύ γλυκό, εγώ προσωπικά βάζω λιγότερο)
1 βανίλια
Προαιρετικά διάφορα καλούδια (μερεντα,μπισκοτα,ξηρους καρπους) για να βάλετε μέσα.
Εκτελεση
Σε ένα μεγάλο μπώλ ρίξτε όλο το γάλα και τη βανίλια και τοποθετήστε στην κατάψυξη. Μετά απο καμιά ωρα θα δείτε να έχει κάνει απο πάνω κρυσταλλάκια. Θέλουμε να έχει παγώσει πολύ το γάλα αλλά όχι να έχει πήξει. Βγάζετε το μπωλ απο την κατάψυξη και χτυπάτε με το μίξερ 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει μία κρέμα πηχτή (πώς φτιάχνουμε το αφρόγαλα για τον εσπρέσσο).
Προσοχή δεν θέλει πολύ χτήπημα.
Σταδικά ρίχνουμε και τη ζάχαρη.
Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και μετά απο μισή ωρα βγάζουμε το λεκανάκι και ρίχνουμε ένα καλό ανακάτεμα με μία σπάτουλα. Ξαναβάζουμε κατάψυξη. Μπορούμε να το αφήσουμε έτσι να παγώσει μέχρι τέλους ή να ξανακάνουμε ένα ανακάτεμα.
Εαν θέλετε να βάλετε μέσα κομμάτάκια σοκολάτας μπισκότα ή οτι άλλο το κάνετε μετά το πρώτο ανακάτεμα για να μπορούν να σταθούν και να μην πέσουν στον πάτο, δηλαδή να έχει σφίξει καμπόσο.
Η υφή του παγωτού είναι κανονική κρέμα και η γεύση πεντανόστιμη.
Αφήνετε το παγωτάκι σας να παγώσει καλά και σερβίρετε.
Πληροφορία
Μπορείτε να το κάνετε και με light γάλα αλλά και με πλήρες.Γίνεται εξίσου καλό και με τα δύο. |