Υλικά
6 αυγά
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φακελάκι (20γρ.) baking powder
1 βανίλια
άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάτε για περίπου 4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
2. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεγάλο, βουτυρωμένο ταψί και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά, κι έπειτα για άλλα 30 λεπτά στους 170C.
3. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει και αν θέλετε το πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη πριν το σερβίρετε.