Areti
VIP μέλος
Αυτό λένε Βρετανοί και Ιταλοί επιστήμονες που έκαναν έρευνα και υποστηρίζουν πως η κατανάλωση αμύγδαλων βοηθά τον ανθρώπινο οργανισμό να καταπολεμήσει τις μολύνσεις από ιούς.
Σύμφωνα με τη μελέτη οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στον φλοιό των συγκεκριμένων ξηρών καρπών, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Για την ακρίβεια βοηθάνε τα λευκοκύτταρα "Τ" που ανιχνεύουν την παρουσία "ξένου σώματος" και έτσι αυξάνουν την φυσική ικανότητα του ανθρώπινου σώματος να παρεμποδίζει τον πολλαπλασιασμό και την εξάπλωση των παθογόνων μικροοργανισμών.
Μέχρι τώρα πάντως οι επιστήμονες δεν έχουν ξεκαθαρίσει την ποσότητα που έχει ανάγκη ο ανθρώπινος οργανισμός.
Όπως είπαν πάντως, είναι δεδομένο ότι αν κανείς τρώει συχνά αμύγδαλα, θα αυξήσει προληπτικά τις άμυνές του κατά διάφορων ιών, όπως η γρίπη ή το απλό κρυολόγημα, ενώ όσοι έχουν ήδη μολυνθεί, θα καταπολεμήσουν πιο γρήγορα τον ιό.