Areti
VIP μέλος
Όλοι νοιαζόμαστε και θέλουμε να φροντίσουμε ώστε τα παιδιά μας να παραμείνουν ασφαλή και να ζήσουν όσο το δυνατό καλύτερα. Με το να γνωρίζει κανείς με ποιο τρόπο μπορεί να προλάβει μια από τις κυριότερες αιτίες των παιδικών ατυχημάτων, όπως είναι η δηλητηρίαση, συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στόχου.
Σύμφωνα με στοιχεία ερευνών, καθημερινά, στις Ηνωμένες Πολιτείες 374 παιδιά ηλικίας από 0 έως 19 ετών μεταφέρονται σε τμήμα επειγόντων περιστατικών, λόγω δηλητηρίασης, δύο από αυτά πεθαίνουν. Επικίνδυνα για τα παιδιά δεν είναι μόνο τα χημικά που υπάρχουν στο σπίτι και τα οποία αναγράφουν με μεγάλα γράμματα «Κίνδυνος Δηλητηρίασης».
Προϊόντα καθημερινής χρήσης, όπως τα οικιακά καθαριστικά ή τα φάρμακα που υπάρχουν σπίτι μπορεί να αποτελέσουν πηγή δηλητηρίασης των παιδιών. Τα δραστήρια και πολύ περίεργα παιδιά θα ψάξουν ?και πολλές φορές θα φάνε ή θα πιουν θέλοντας να δοκιμάσουν- οτιδήποτε βρουν εκτεθειμένο ή εντός του «πεδίου βολής» τους.
Ευτυχώς μπορείτε να προστατεύσετε τα αγαπημένα σας παιδιά σας στο σπίτι από τέτοιου είδους διαθέσιμα δηλητήρια.
Συμβουλές για την πρόληψη
Κλειδώστε τα Κρατήστε τα φάρμακα και τα τοξικά προϊόντα όπως τα καθαριστικά, κλειδωμένα σε ντουλάπι που δεν μπορεί να ανοίξει το παιδί.
Μάθετε τον αριθμό. Έχετε το τηλέφωνο του κέντρου δηλητηριάσεων 210 7793777 begin_of_the_skype_highlighting 210 7793777 end_of_the_skype_highlighting (για όλη την Ελλάδα) πάνω ή δίπλα σε όλα τα τηλέφωνα στο σπίτι σας. Αποθηκεύστε τον στο κινητό σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κέντρο δηλητηριάσεων οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας. Καλέστε το κέντρο δηλητηριάσεων εάν πιστεύετε ότι το παιδί σας έχει καταπιεί κάποιο δηλητήριο αλλά έχει τις αισθήσεις του. Καλέστε το 166 εάν το παιδί έχει πάθει δηλητηρίαση και έχει λιποθυμήσει ή δεν αναπνέει.
Διαβάστε την ετικέτα. Ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα και διαβάστε όλες τις πιθανές προειδοποιήσεις πριν δώσετε ένα φάρμακο στο παιδί σας.
Μην το κρατάτε άλλο, εάν δεν το χρειάζεστε. Πετάξτε προσεκτικά όλα τα αχρησιμοποίητα, άχρηστα και ληγμένα φάρμακα που έχετε σπίτι. Όταν πετάξετε τα αχρησιμοποίητα φάρμακα μπορείτε να τα ανακατέψετε με υπόλοιπα καφέ, ή με την άμμο της γάτας σας, ώστε να μην είναι πλέον ελκυστικά για τα παιδιά.
Πηγή: CDC