Ροή

Διάφορα περί φαγητού

RC_Andreas

Administrator
Joined
3 June 2010
Μηνύματα
4,599
Βαθμολογία
10
Points
38
Location
Ελλάδα
Website
www.eltube.gr
trofima.jpg

Ημικρανία και διατροφή

Ο σολομός, το σπανάκι, η πιπερόριζα, τα μανιτάρια, μπορούν να προλάβουν ή και ανακουφίσουν από την ημικρανία, αναφέρουν πολλαπλές έρευνες.

Φούρνος μικροκυμάτων

Το μαγείρεμα λαχανικών σε φούρνους μικροκυμάτων μειώνει την περιεκτικότητα θρεπτικών ουσιών, αφού πολλές διασπώνται.

Μαγείρεμα και τεμάχισμα λαχανικών

Όσο λιγότερο τεμαχίζετε τα λαχανικά τόσο και λιγότερες θρεπτικές ουσίες χάνονται κατά το μαγείρεμα.
Γι? αυτό μην κρατάτε κομμένα λαχανικά στο νερό πριν το μαγείρεμα, μην τα βράζετε πολύ, είναι προτιμότερο να παραμένουν λίγο τραγανά, αφού έτσι, διατηρούν περισσότερες θρεπτικές ουσίες.

Βιολογικά προϊόντα

Βιολογικά θεωρούνται τα προϊόντα εκείνα τα οποία σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας , της συγκομιδής και της επεξεργασίας τους δεν έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά προϊόντα .

Βιολογική καλλιέργεια

Μια καλλιέργεια για να θεωρηθεί βιολογική πρέπει να μεσολαβήσουν τουλάχιστον τρία χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων δεν θα πρέπει να έχουν χρησιμοποιηθεί καθόλου χημικά λιπάσματα .
Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου στις ετικέτες των προϊόντων πρέπει να υπάρχει η ένδειξη " σε μεταβατικό στάδιο ".

Χορτοφαγία και είδη

Τα είδη χορτοφαγίας καθορίζονται ανάλογα με τις τροφές που επιλέγει κανείς να συμπεριλάβει ή να αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο.
Τα επτά είδη χορτοφαγίας είναι :
Γαλακτο-χορτοφάγος, Επιλεκτικός χορτοφάγος, Φρουτοφάγος, Ωο - χορτοφάγος, Γαλακτο - ωο - χορτοφάγος, Ψαρο - χορτοφάγος, Αυστηρός χορτοφάγος.

Επιλεκτικός χορτοφάγος

Επιλεκτικός χορτοφάγος:
θαλασσινά, κοτόπουλο, αβγά, γαλακτοκομικά, όσπρια, φρούτα, ξηροί καρποί.
Αποκλείεται η κατανάλωση κόκκινου κρέατος.

Φρουτοφάγος

Φρουτοφάγος: μόνο φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Ωο - χορτοφάγος

Ωο - χορτοφάγος: αβγά, λαχανικά, δημητριακά, όσπρια, φρούτα και ξηρούς καρπούς.
Αποκλείεται κάθε είδος κρέατος (κόκκινο και άσπρο), τα θαλασσινά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Αυστηρός χορτοφάγος

Αυστηρός χορτοφάγος:
επιλέγει τροφές που προέρχονται από φυτικές πηγές - λαχανικά, όσπρια, φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Όχι στα τηγανιτά

Αποφύγετε τα τηγανιτά.
Αντί να χρησιμοποιείτε τηγάνι μπορείτε να ψήνετε κρέας, πουλερικά και ψάρια στη σχάρα του φούρνου, τοποθετώντας ένα ταψί κάτω από τη σχάρα όπου θα πέφτουν τα λίπη.

Χρώμα στο φαί

Έχετε παρατηρήσει ότι όλα τα συσκευασμένα (έτοιμα) τρόφιμα φροντίζουν να έχουν ευχάριστα έντονα χρώματα και λαχταριστό σχήμα; Κάντε το ίδιο στα γεύματά σας, με πολύχρωμες σαλάτες και χαριτωμένα ποτήρια και σερβίτσια, για να υξήσετε την κατανάλωση "καλών" τροφίμων, που μπορεί να μη διαθέτουν και την πιο ευχάριστη γεύση (π.χ. χορταρικά).

Προϊόντα light

Προσοχή στην κατανάλωση των light προϊόντων .
Οι ειδικοί συσχετίζουν την αυξημένη κατανάλωση των light προϊόντων με τα αυξημένα ποσοστά παχυσαρκίας και συνιστούν να καταναλώνουμε το " αυθεντικό " σε μικρότερη ποσότητα .

Τηγανητά

Τα τηγανητά σας επιβαρύνουν με περιττά λίπη και θερμίδες .
Συνιστάται να μην τρώτε τηγανητά περισσότερο από 1-2 φορές την εβδομάδα . Αλλωστε η ποικιλία είναι απαραίτητη.

Ποικιλία τροφών

Τρώτε ποικιλία τροφών , γιατί το πεπτικό σύστημα "συνηθίζει "τις ίδιες τροφές , ενώ τα ένζυμα που τις διασπούν αδρανοποιούνται από τη μονοτονία .
 
Top Bottom