Δαμασκηνα γεμιστα με Σοκολατα καλυμμενα με κακαο
ΥΛΙΚΑ:
30 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια (μεγάλα και μαλακά)
60 γρ. κρέμα γάλακτος
170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμμένη σε μπεν-μαρί)
80 γρ. βούτυρο (μαλακό)
100 γρ. κακάο σκόνη
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στους 50-60οC και προσθέτουμε τη λιωμμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει αλλά όχι να πήξει. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Γεμίζουμε με αυτή την κρέμα τα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Τα βουτάμε στο κακάο, τα τινάζουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος για περίπου μία εβδομάδα.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 30