Ροή

Χταπόδι σαλάτα

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Xtapodi-salata.jpg


Υλικά

1 χταπόδι γύρω στο 1 1/2 κιλό
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγιού ξίδι από κρασί
1 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 δαφνόφυλλο
5-6 κόκους πιπέρι μαύρο
1 κ.σ. ρίγανη


1. Βάζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα με τη γούλα προς τα πάνω. Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και το κρασί. Ρίχνουμε μέσα το δαφνόφυλλο και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 40΄ ή έως ότου μαλακώσει (ανάλογα με το πόσο καλά είναι χτυπημένο το χταπόδι).

2. Όταν μαλακώσει, το βγάζουμε σε πιατέλα. Έτσι ζεστό το πασπαλίζουμε με ρίγανη. Μόλις κρυώσει, κόβουμε σε μπουκιές.

3. Το βάζουμε σε γυάλινο σκεύος και το περιχύνουμε με 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο και 1/4 φλιτζ. ξίδι. Ανακατεύουμε με προσοχή και το διατηρούμε στο ψυγείο.

4. Όταν το σερβίρουμε, το περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες ξίδι.
 
Top Bottom