Areti
VIP μέλος
Χταπόδι με χοιρινό στο φούρνο από την Ζάκυνθο(κρασομεζές)
Συστατικά
1 Χταπόδι του 1 κιλου
4 χοιρινές μπριζόλες
3 ποτηρια νερου λάδι
3 ποτηρια νερου νερό
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες
Πλενουμε το χταποδι και τις μπριζολες
Τα αλατοπιπερωνουμε
Τα βαζουμε σε ενα ταψι με το χταποδι στην μεση και τις μπριζολες γυρω του
Ριχνουμε το νερο και το λαδι
Βαζουμε το ταψι σε προθερμασμενο φουρνο στους 180
Περιμενουμε μεχρι να ροδισει το χταποδι και οι μπριζολες
Το αφηνουμε να κρυωσει λιγο και το σερβιρουμε με το ζουμι του.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλο θα ηταν να το κοιτατε οταν ροδισει να ειναι και μαλακο το χταποδι ( σαν λουκουμι πρεπει να κοβεται). Τρομερη συνταγη που σε οσους το εχω φτιαξει δεν πιστευαν το γαμο των δυο αντιθετων γευσεων.
Συστατικά
1 Χταπόδι του 1 κιλου
4 χοιρινές μπριζόλες
3 ποτηρια νερου λάδι
3 ποτηρια νερου νερό
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες
Πλενουμε το χταποδι και τις μπριζολες
Τα αλατοπιπερωνουμε
Τα βαζουμε σε ενα ταψι με το χταποδι στην μεση και τις μπριζολες γυρω του
Ριχνουμε το νερο και το λαδι
Βαζουμε το ταψι σε προθερμασμενο φουρνο στους 180
Περιμενουμε μεχρι να ροδισει το χταποδι και οι μπριζολες
Το αφηνουμε να κρυωσει λιγο και το σερβιρουμε με το ζουμι του.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλο θα ηταν να το κοιτατε οταν ροδισει να ειναι και μαλακο το χταποδι ( σαν λουκουμι πρεπει να κοβεται). Τρομερη συνταγη που σε οσους το εχω φτιαξει δεν πιστευαν το γαμο των δυο αντιθετων γευσεων.