Υλικά:
1 χταπόδι 1kg περίπου
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
1/2 ποτήρι ξύδι
χυμό από 1 λεμόνι
1κ.τ.σ. ελαιόλαδο
λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη και ξύδι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Πλένουμε, καθαρίζουμε το χταπόδι και βράζουμε σε κατσαρόλα με το κρασί, το ξύδι ,το λεμόνι και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά σκεπασμένο με καπάκι γυρνώντας μια φορά κατά την διάρκεια του βρασίματος. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε προσθέτοντας ελαιόλαδο, ξύδι και ρίγανη.
1 χταπόδι 1kg περίπου
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
1/2 ποτήρι ξύδι
χυμό από 1 λεμόνι
1κ.τ.σ. ελαιόλαδο
λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη και ξύδι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Πλένουμε, καθαρίζουμε το χταπόδι και βράζουμε σε κατσαρόλα με το κρασί, το ξύδι ,το λεμόνι και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά σκεπασμένο με καπάκι γυρνώντας μια φορά κατά την διάρκεια του βρασίματος. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε προσθέτοντας ελαιόλαδο, ξύδι και ρίγανη.