Ροή

Χταποδάκι Ξυδάτο

Nana

Member
Joined
4 July 2010
Μηνύματα
166
Βαθμολογία
0
Points
16
Location
Germany
Υλικά:

1 χταπόδι 1kg περίπου
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
1/2 ποτήρι ξύδι
χυμό από 1 λεμόνι
1κ.τ.σ. ελαιόλαδο
λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη και ξύδι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Πλένουμε, καθαρίζουμε το χταπόδι και βράζουμε σε κατσαρόλα με το κρασί, το ξύδι ,το λεμόνι και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά σκεπασμένο με καπάκι γυρνώντας μια φορά κατά την διάρκεια του βρασίματος. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε προσθέτοντας ελαιόλαδο, ξύδι και ρίγανη.
 

Παρόμοια Θέματα

Top Bottom