Υλικά
Για το σπιτάκι
500 γραμμάρια βούτυρο
500 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
150 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
2 αυγά ολόκληρα
40 γραμμάρια γάλα
2 κουταλιές του γλυκού τζίντζερ
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
1 κιλό αλεύρι
Για το γλάσο
450 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
90 γραμμάρια ασπράδια αυγών (περίπου 3 ασπράδια)
Εκτέλεση
Στο μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη (καστανή και λευκή) και με το φτερό του ανακατεύουμε το μείγμα μας και αφού αφρατέψουν και ασπρίσουν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και τελευταίο το αλεύρι και τα μπαχαρικά.
Δε δουλεύουμε πολύ τη ζύμη να μη μαλακώσει υπερβολικά.
Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο για μια ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Με τη βοήθεια κουπ πατ που έχουμε ήδη προμηθευτεί, κόβουμε τη ζύμη του μπισκότου για τις πλευρές του σπιτιού (ή σχεδιάζουμε τις πλευρές του σπιτιού σε χαρτόνι και το χρησιμοποιούμε ως οδηγό για να κόψουμε τη ζύμη).
Ψήνουμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα για μισή ώρα περίπου.
Το Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το διακοσμήσουμε με γλάσο.
Για το γλάσο
Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ τα ασπράδια με την άχνη για περίπου 35 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να σφίξουν. Αν θέλουμε χωρίζουμε σε μέρη το γλάσο και προσθέτουμε διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Θέλει προσοχή στα κομμάτια μπισκότου για το σπιτάκι να είναι ίσα ώστε να μπορέσει να σταθεί όρθιο όταν θα το κολλήσουμε.
Επειδή οι ζύμες απλώνουν στο φούρνο καλό είναι να έχουν σφίξει λίγο στο ψυγείο, έτσι δεν αλλοιώνεται το σχήμα που έχουμε κόψει.