ΥΛΙΚΑ
500 γρ. βούτυρο
2 φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. βανίλια υγρή (ή σκόνη)
2 αυγά
6 με 6 ½ φλ. αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά για 2 με 3 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα χτυπάμε για άλλα 3 με 4 λεπτά. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και μόλις ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι. Η ζύμη μας είναι έτοιμη!
Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη μας και σχηματίζουμε σχέδια της επιλογής μας. Τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα, σε ταψί της επιλογής μας και τα ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά.
ΚΡΕΜΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ΥΛΙΚΑ
1 και 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη (ή 170 γρμ. ζάχαρη άχνη)
1 ασπράδι αυγού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια πολύ καλά μέχρι να αποκτήσουν την υφή κρέμας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα κορνέ. Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε λευκό χρώμα ή να τη χρωματίσουμε.
ΚΡΕΜΑ ΚΟΛΑ
ΥΛΙΚΑ
1 φλ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
6 - 7 κ. γλ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και σταδιακά προσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουταλάκι. Αλείφουμε την κόλλα πάνω στα κουλουράκια μας για να κολλήσουμε την πάστα ζάχαρης από πάνω.
ΠΑΣΤΑ ΖΑΧΑΡΗΣ
ΥΛΙΚΑ
1/4 φλ. (40 ml.) νερό
5 φύλλα ζελατίνης (2 γρμ. το κάθε φύλλο)
1/4 φλ. γλυκόζη (70 γρμ.)
1 κ.σ. εσάνς αμυγδάλου
1300 γρμ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 κ.σ. γλυκερίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε ένα ένα τα μαλακά φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσουν. Βάζουμε τη γλυκόζη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Μεταφέρουμε το μίγμα στην κουζινομηχανή, τοποθετούμε το γάντζο, προσθέτουμε την εσάνς αμυγδάλου, τη γλυκερίνη, τη μισή δόση άχνης και γυρίζουμε στη μίνιμουμ ταχύτητα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη άχνη και αυξάνουμε την ταχύτητα μέχρι να αποκτήσουμε μία αφράτη ζύμη.
Πληροφορία
Τα κουλουράκια μας πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος όταν τα ψήνουμε. |