Για το παντεσπάνι:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι: προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Βάζουμε τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα στο μπλέντερ για να γίνουν σκόνη. Χωρίζουμε τα 4 αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάμε στο μίξερ τους 4 κρόκους, τα 2 αυγά και το μίγμα ζάχαρη-αμύγδαλο μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε απαλά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Στην αρχή πρέπει να έχουμε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ και έπειτα πιο ψηλή.
Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μίγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά για να μην ξεφουσκώσει το μίγμα. Απλώνουμε το μίγμα σε παραλληλόγραμμο σχήμα σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε 15? λεπτά. Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι και όσο είναι ακόμα μαλακό και ζεστό το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με τη λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα κάστανου: την κρέμα κάστανου μπορούμε να τη βρούμε έτοιμη στην αγορά. Αν θέλουμε να την κάνουμε μόνοι μας βράζουμε ένα κιλό κάστανα. Τα καθαρίζουμε και τα περνάμε στο μπλέντερ για να γίνουν πουρές μαζί με 150 γραμμάρια μέλι.
Για την γέμιση: απλώνουμε στην επιφάνεια του παντεσπανιού (στην πλευρά που στο ψήσιμο ήταν προς τα πάνω) την κρέμα κάστανου. Εάν θέλουμε βάζουμε πάνω στην κρέμα λίγα σπασμένα μαρον γλασέ ή κερασακια γλασέ. Πάνω από αυτή απλώνουμε τη μισή σαντιγί και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό -με τη βοήθεια της λαδόκολλας. To βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο μπορούμε να κόψουμε τις άκρες του που έχουν ακανόνιστο σχήμα με ένα μεγάλο μαχαίρι για να είναι πιο όμορφο.
Λίγο πριν σερβίρουμε με ένα κορνέ με ραβδωτή μύτη απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγύ σε σειρές. Πασπαλίζουμε με μπόλικο ινδοκάρυδο, ζαχαρη άχνη και διακοσμούμε με μαρον γλασε, κερασακια και γκι.
- 60 γρ. ζάχαρη
- 90 γρ. αμύγδαλο φιλέ
- 6 αβγά
- 100 γρ. κορν φλάουερ
- 40 γρ. ζάχαρη άχνη
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά [χτυπημένη στον κάδο του μίξερ με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί]
- 280 γρ. κρέμα κάστανου [έτοιμη ή 1 κιλό κάστανα + 150 γρ. μέλι]
- Τριμμένο ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
- Κερασάκια
- 10 μαρον γλασε
- Γκι για το στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι: προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Βάζουμε τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα στο μπλέντερ για να γίνουν σκόνη. Χωρίζουμε τα 4 αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάμε στο μίξερ τους 4 κρόκους, τα 2 αυγά και το μίγμα ζάχαρη-αμύγδαλο μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε απαλά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Στην αρχή πρέπει να έχουμε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ και έπειτα πιο ψηλή.
Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μίγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά για να μην ξεφουσκώσει το μίγμα. Απλώνουμε το μίγμα σε παραλληλόγραμμο σχήμα σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε 15? λεπτά. Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι και όσο είναι ακόμα μαλακό και ζεστό το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με τη λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα κάστανου: την κρέμα κάστανου μπορούμε να τη βρούμε έτοιμη στην αγορά. Αν θέλουμε να την κάνουμε μόνοι μας βράζουμε ένα κιλό κάστανα. Τα καθαρίζουμε και τα περνάμε στο μπλέντερ για να γίνουν πουρές μαζί με 150 γραμμάρια μέλι.
Για την γέμιση: απλώνουμε στην επιφάνεια του παντεσπανιού (στην πλευρά που στο ψήσιμο ήταν προς τα πάνω) την κρέμα κάστανου. Εάν θέλουμε βάζουμε πάνω στην κρέμα λίγα σπασμένα μαρον γλασέ ή κερασακια γλασέ. Πάνω από αυτή απλώνουμε τη μισή σαντιγί και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό -με τη βοήθεια της λαδόκολλας. To βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο μπορούμε να κόψουμε τις άκρες του που έχουν ακανόνιστο σχήμα με ένα μεγάλο μαχαίρι για να είναι πιο όμορφο.
Λίγο πριν σερβίρουμε με ένα κορνέ με ραβδωτή μύτη απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγύ σε σειρές. Πασπαλίζουμε με μπόλικο ινδοκάρυδο, ζαχαρη άχνη και διακοσμούμε με μαρον γλασε, κερασακια και γκι.