Areti
VIP μέλος
υλικά για ένα ταψί:
1/3 κιλού σέσκουλα
½ κιλό σπανάκι
6 φρέσκα κρεμμύδια
4 πράσα
1 μάτσο καυκαλήθρες
1 μάτσο μυρώνια
1 μάτσο άνηθο
1 μάτσο μάραθο
2 αβγά
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
για το φύλλο:
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοκκινισμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
εκτέλεση:
ζυμώνουμε σε μπολ τα υλικά για το φύλλο, μέχρι να ξεκολλάει από τα χεριά μας και από τα τοιχώματα του μπολ. τα μοιράζουμε σε δύο κομμάτια και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30΄. στο μεταξύ πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χορταρικά. σε μπολ ενσωματώνουμε τα χορταρικά με τα αβγά, το καλαμποκάλευρο, το ελαιόλαδο, το γάλα και αλατοπιπερώνουμε.
παίρνουμε το καθένα κομμάτι από το ζυμάρι και το κόβουμε σε τρία μικρά μπαλάκια. ανοίγουμε το καθένα λίγο με το χέρι και τα λαδώνουμε ενδιάμεσα. βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και ανοίγουμε με τον πλάστη σε 2 φύλλα στο μέγεθος του ταψιού, βάζουμε το ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί, στρώνουμε την γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, ραντίζουμε με λίγο νερό και λαδώνουμε την επιφάνεια με αρκετό λάδι.
χαράζουμε ελαφρά τα κομμάτια της πίτας και ψήνουμε στους 180?c για μια ώρα.
1/3 κιλού σέσκουλα
½ κιλό σπανάκι
6 φρέσκα κρεμμύδια
4 πράσα
1 μάτσο καυκαλήθρες
1 μάτσο μυρώνια
1 μάτσο άνηθο
1 μάτσο μάραθο
2 αβγά
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
για το φύλλο:
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοκκινισμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
εκτέλεση:
ζυμώνουμε σε μπολ τα υλικά για το φύλλο, μέχρι να ξεκολλάει από τα χεριά μας και από τα τοιχώματα του μπολ. τα μοιράζουμε σε δύο κομμάτια και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30΄. στο μεταξύ πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χορταρικά. σε μπολ ενσωματώνουμε τα χορταρικά με τα αβγά, το καλαμποκάλευρο, το ελαιόλαδο, το γάλα και αλατοπιπερώνουμε.
παίρνουμε το καθένα κομμάτι από το ζυμάρι και το κόβουμε σε τρία μικρά μπαλάκια. ανοίγουμε το καθένα λίγο με το χέρι και τα λαδώνουμε ενδιάμεσα. βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και ανοίγουμε με τον πλάστη σε 2 φύλλα στο μέγεθος του ταψιού, βάζουμε το ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί, στρώνουμε την γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, ραντίζουμε με λίγο νερό και λαδώνουμε την επιφάνεια με αρκετό λάδι.
χαράζουμε ελαφρά τα κομμάτια της πίτας και ψήνουμε στους 180?c για μια ώρα.