Υλικά
1 κιλό χόρτα της αρεσκείας σας
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 1/2 φλιτζάνι λάδι
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 κιλό φύλλο
Εκτέλεση
Κόβετε τις ρίζες από τα χόρτα και τα πλένετε πάρα πολύ καλά
Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει και ζεματάτε τα χόρτα για 10 λεπτά
Βάζετε σε μία άλλη κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια
Προσθέτετε τα χόρτα με λίγο νερό
Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό
Αλατοπιπερώνετε
Λιώνετε το βούτυρο
Βουτυρώνετε το ταψί
Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο
Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα
Ρίχνετε τα χόρτα και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω
Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο
Γυρίζετε αυτά που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα
Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό
Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο
1 κιλό χόρτα της αρεσκείας σας
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 1/2 φλιτζάνι λάδι
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 κιλό φύλλο
Εκτέλεση
Κόβετε τις ρίζες από τα χόρτα και τα πλένετε πάρα πολύ καλά
Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει και ζεματάτε τα χόρτα για 10 λεπτά
Βάζετε σε μία άλλη κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια
Προσθέτετε τα χόρτα με λίγο νερό
Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό
Αλατοπιπερώνετε
Λιώνετε το βούτυρο
Βουτυρώνετε το ταψί
Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο
Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα
Ρίχνετε τα χόρτα και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω
Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο
Γυρίζετε αυτά που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα
Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό
Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο