Ροή

Χορτοφαγικός Μουσακάς με Κιμά από Μανιτάρια

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
55
Location
Rhodos,Larissa
Υλικά (για 4 άτομα)

Για τον κιμά:
1 κιλό μανιτάρια άσπρα ψιλοκομμένα
400γρ ντομάτα φρέσκια τριμμένη ή από συσκευασία
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
80ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πέστο βασιλικού
1 μικρό ξύλο κανέλας
2 κόκκους μπαχάρι
40ml λευκό κρασί
αλάτι ? πιπέρι

Για τα λαχανικά:

2 πατάτες σε λεπτές φέτες
2 μελιτζάνες σε λεπτές φέτες
2 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη μπεσαμέλ:

50γρ βούτυρο
50γρ αλεύρι
330ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
2 αβγά
200γρ τυρί τριμμένο
αλάτι ? πιπέρι ? μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να αρχίσουν να στεγνώνουν. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα, το μπαχάρι και την κανέλα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 ? 12 λεπτά και τελειώνουμε την σάλτσα ρίχνοντας το πέστο βασιλικού, αφαιρώντας την κανέλα και το μπαχάρι.


Για την μπεσαμέλ:
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για λίγα λεπτά μέχρι να ψηθεί το αλεύρι. Ρίχνουμε την κρέμα σιγά ? σιγά ανακατεύοντας συνέχεια. Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά, το τυρί, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε καλά.
Τηγανίζουμε τα λαχανικά, τα στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και τα στρώνουμε στο ταψί ( πατάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια ) αλατοπιπερώνοντας ελαφρά στο ενδιάμεσο και πασπαλίζοντας με λίγο τριμμένο τυρί. Ρίχνουμε την σάλτσα πάνω από τα λαχανικά και με σπάτουλα την απλώνουμε σ? όλο το ταψί. Το ίδιο κάνουμε με την μπεσαμέλ, πασπαλίζοντας λίγο τριμμένο τυρί από πάνω.
Ψήνουμε στους 190Ο για 25 περίπου λεπτά.
 
Top Bottom