Χοιρινό πρασοσέλινο
Υλικά
1 κιλό χοιρινό κρέας σε κομμάτια
½ φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλυτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
6 μεγάλα πράσα
2 χοντροκομμένα καρότα
1 σελινόριζα ή 2-3 κλωνάρια σέλερι
1 ματσάκι σέλινο (φύλλα)
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι ? πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με το λάδι για 4-5?.
Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σοτάρουμε 2-3? και το σβήνουμε με το κρασί.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι να ζεσταθεί.
Σοτάρουμε τα πράσα, τη σελινόριζα, τα καρότα, τα κλαδάκια του σέλινου για 3-4?.
Ρίχνουμε το μείγμα των λαχανικών στην κατσαρόλα με το κρέας και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το φαγητό, μέχρι να ψηθεί το κρέας και τα λαχανικά.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Υλικά
1 κιλό χοιρινό κρέας σε κομμάτια
½ φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλυτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
6 μεγάλα πράσα
2 χοντροκομμένα καρότα
1 σελινόριζα ή 2-3 κλωνάρια σέλερι
1 ματσάκι σέλινο (φύλλα)
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι ? πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με το λάδι για 4-5?.
Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σοτάρουμε 2-3? και το σβήνουμε με το κρασί.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι να ζεσταθεί.
Σοτάρουμε τα πράσα, τη σελινόριζα, τα καρότα, τα κλαδάκια του σέλινου για 3-4?.
Ρίχνουμε το μείγμα των λαχανικών στην κατσαρόλα με το κρέας και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το φαγητό, μέχρι να ψηθεί το κρέας και τα λαχανικά.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.