Ροή

Χοιρινό πρασοσέλινο κρασάτο

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
55
Location
Rhodos,Larissa
Xoirino-prasoselino-krasato.jpg

Υλικά

1½ κιλό χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μερίδες
1½ κιλό πράσα κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ.
1 μάτσο σέλινο
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
1 συσκευασία (400 γραμμ.) ντοματάκια κονκασέ
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος απ' όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και σκεπάζουμε.

2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45΄, μέχρι να μισογίνει το κρέας.

3. Τότε προσθέτουμε τα πράσα σε κομμάτια, τα ντοματάκια και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα του φαγητού για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με λίγη, αλλά μελωμένη σάλτσα.
 
Top Bottom