Ροή

Χαλβάς ψυγείου με μαρμελάδα πορτοκάλι

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
55
Location
Rhodos,Larissa
Χαλβάς ψυγείου με &#9.jpg



Υλικά

250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 λίτρο φρέσκο γάλα
100 γρ. ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
το ξύσμα 1 πορτοκαλιού
μαρμελάδα πορτοκάλι
φυλλαράκια δυόσμου για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση

Σε μία μεσαία κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και να ζεσταθεί (αλλά όχι να βράσει) το μείγμα.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε. Μόλις τελειώει όλο το σιμιγδάλι, καβουρντίζουμε το μείγμα για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μεταφέρουμε το χαλβά σε ταψί ή σκεύος της προτίμησής μας και τον βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1-2 ώρες. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με μαρμελάδα και φυλλαράκια δυόσμου.
 
Top Bottom